image/svg+xml
Verkocht

het Plan

Het kleinschalige project Leidsche Heeren bestaat uit de nieuwbouw van 14 statige herenhuizen aan de rand van Groenoord. Alle woningen grenzen aan de voorzijde aan een breed trottoir met aansluitend een ruime, nieuw in te richten groenzone met bomen. Daarbij wordt er aan de straat een groot aantal nieuwe parkeerplaatsen gerealiseerd voor de woningen. Aan de achterzijde worden alle woningen ontsloten door een privé-achterpad waarmee de achtertuinen en berging bereikt kunnen worden.

Ontwerp

Het ontwerp is gebaseerd op de huidige jaren ‘30 bouwstijl uit de omgeving; deze specifieke architectuurstijl is in verschillende kenmerken terug te zien. De rijke stijl wordt benadrukt door de dakoverstekken van de woningen en de fraaie luifels met statige entrees.
In de gevels worden verschillende rollagen en banden gemetseld, kenmerkend voor de regio. De woonstraat van 14 woningen wordt visueel onderbroken door een aantal accentwoningen met hoger opgetrokken gevel metselwerk en goot.

Woningen

Er zijn twee typen woningen binnen het plan Leidsche Heeren:
De Edelman met een breedtemaat van 5.4 meter en een woonoppervlakte van 123 m².
De Wijsman met een breedte maat van 5.1 meter hebben een woonoppervlakte van 115 m².

De indeling van de woningen is in basis aan elkaar gelijk. De woningen zijn voorzien van een ruime woonkamer annex keuken, toilet, complete badkamer en 3 ruime slaapkamers. De tweede verdieping is flexibel indeelbaar en biedt ook nog eens ruimte voor 2 extra slaapkamers.

Menu